luni, 22 februarie 2010

A Cup of Browsing

My titles are getting more and more moronic, aren't they?
Astazi vom incerca versiunea in limba romana, desi fluxul este dubios mai lent si inspiratia parca mai putin naturala.
Cautand, ghidata de caracteristica-mi pasiune pentru gecile de piele mai altfel (cum, cum ar merge tradus 'cowl neck' fara sa sune nepotrivit?!) am descoperit inca doua modele ce merita mentionate.
Primul este realizat de Maya Yoge, brand Grai. As spune ca se observa faptul ca a lucrat o perioada pentru Rick Owen. Superba, dar inacesibila ca pret ($1300) si spatiu (traim in mijlocul lui Nicaieri).


A doua descoperire este mult mai apropiata de buzunarul nostru romanesc. Evident inspirata de modelul Dresden by All Saints (a carui mandra proprietara sunt) o puteti achizitiona pentru doar 30 de lire. Daca nu mi-as fi depasit bugetul pe intreg anul probabil as fi intins mana spre cartea de credit in momentul acesta. Transportul ar trebui sa fie 9.50 lire pentru UE insa la checkout nu putem selecta decat optiunea cu 14.50 de lire. Un alt dezavantaj ar fi faptul ca geaca nu are absolut nici o descriere in afara de mentiunea 100% piele si doar o singura fotografie. Totusi este disponibil si modelul pe negru pentru cele curajoase.
Site-ul Bay-online imi este relativ necunoscut, banuiesc ca este si recent aparut deci nu pot sa imi exprim o parere pertinenta legata de serviciile oferite. Totusi m-ar tenta si rochia tartan de mai jos. La pretul de 7.50 lire pe cine nu ar tenta? Daca cineva va fi tentat si va face o comanda am fi recunoscatori sa ne mentionati calitatea produselor.

30 de lire, Bay-online.com

7.5 lire, Bay-online.com

Din alta categorie de stiri in curand vom publica un preview mic mic mic al rochiilor ce vor fi
disponibile pe Blog. Necesitam doar putina rabdare. Si mult mai mult Timp.

Pentru final o imagine cu subtile aluzii personale (pentru ca Palarierul poate si merita:)
EDIT: una dintre cititoare a avut probleme legate de comanda gecii (urmariti raspunsul celor de la Bay-online in comentariile la acest post) astfel incat nu va recomandam, cel putin momentan, comanda de pe site-ul lor.

21 de comentarii:

madis spunea...

tocmai am comandat geaca - mi se pare suspect de ieftina asa ca o astept cu interes - revin cu detalii cand o sa o primesc ( peste 5 working days se pare)

cosmofever spunea...

Sunt cateva articole interesante pe bay-online...Hmm, ma intreb cum or arata la banii astia (?) Geaca arata foarte bine...so tempting :)

Mad Hatter spunea...

@madis: da da da, asteptam detalii (si daca e sa fim insistenti si poze:P)
@cosmofever: eu am observat ca pe site-uri gen boohoo.co.uk, urbanog.com, etc se gasesc, printre multe lucruri prost facute si cateva care intradevar isi merita banii (and more). Cred ca e o problema de noroc. Oricum, teoretic inainte geaca era 100 de lire. Si arata bine, truth be told.

Miki spunea...

vreau si eu sa comand geaca insa nu stiu ce marime sa aleg. ma puteti ajuta? de regula port S dar nu stiu daca este marimea 6 sau 8 in UK size. mersi!

Mad Hatter spunea...

6 ar echivala cu un 34 si 8 cu un 36.
Ambele se incadreaza in s, cred ca depinde si de structura corpului, 6 mergand la fete mai mici de inaltime.
Daca o comanzi sa ne spui cum vine:)

Anonim spunea...

Si eu am comandat in seara asta si geaca si rochia. Ms Mad Hatter, good job, ne-ai dat niste ponturi extraordinare. Revin cu amanunte saptamana viitoare. Si da, si eu cred ca o sa fie in regula avand in vedere ca pretul initial e de 100lire.

Mad Hatter spunea...

Uhu :)
Cu multa placere, astept cu interes detalii :)

Anonim spunea...

Fetelor, m-am laudat degeaba...ori am dat eu peste tampita tampitelor de la bay.com, ori e caz tipic de ghinion. Va impartasesc si voua, poate ma lamuriti: fac comanda, in valoare de 66 lire, luni seara 22.02. Marti 23.02 ma suna banca sa ma intrebe daca am facut o tranzactie asa si pe dincolo, eu le spun ca da si ca pot sa onoreze plata. Pana aici nimic suspect...Miercuri 24.02 primesc un mai de la bay.com, semnat Ruth si nu mai stiu cum, prin care imi spune ca prezint riscuri si ca nu pot sa-mi onoreze comanda...?????!!!! Si ii raspund fetii ca mi-au luat banii din cont asa ca ce riscuri pot sa prezint, si ia vedeti ce-mi raspunde:
"Dear Mariana

I am sorry for any inconvenience you have experienced and I understand that you have ordered from other retailers, however we felt we had to follow the advice we had been given.

Our website automatically takes the money from the credit or debit card at the time the order is placed, however as we could not fulfill your order and we hadn't heard back from you, the money was refunded on Friday. This may take a couple of days to show up in your account.

Again sorry that we were unable to fulfill your order.

Kind regards

Ruth"
Daca cineva intelege de ce nu mi-au onorat astia comanda sa-mi spuna si mie...Deci aveau banii, dar totusi prezint risc, drept pentru care nu-mi trimit ce am comandat WTF?

Mad Hatter spunea...

Foarte dubios.
Nu pot sa inteleg de ce nu ti-au onorat comanda, mai exact ce fel de 'advice' le-a fost dat, dupa cum se exprima ei. Ai vreun card mai... altfel? Eu nu trebuie sa aprob niciodata tranzactii, adica nu ma suna banca niciodata (si asta pe toate cardurile pe care le-am avut si in toata activitatea luuunga de shopping online) si nu stiu cum functioneaza principiul asta.
Intradevar banii sunt extrasi automat, ei ulterior verifica cine si cum a comandat.
Totusi nu am mai intalnit ceva asemanator.
Poate ne ajuta celelalte fete care au comandat cu un feedback?

Mad Hatter spunea...

Iar la refunds perioada de timp in care se face transferul de bani poate varia de la cateva zile la 30 de zile (mi s-a intamplat chiar mai mult de o luna cand am schimbat ceva de pe Urban Outfitters).
Oricum daca nu iti intra banii sa intrebi la banca (eventual sa le scrii astora de la Bay un mail nervos)

Mad Hatter spunea...

Intre timp i-am contactat pe cei de la Bay-online. Aparent au avut comenzi de pe carduri duplicate si sunt in cursul unui proces de verificare. Comanda ta a aparut ca una de risc inalt deoarece au fost mai multe comenzi pentru aceiasi geaca din Romania si deoarece Romania nu este considerata tara sigura (realitatea este ca romanii se ocupa intens de duplicari de carduri. Totusi nu au explicat daca au onorat celelalte comenzi - inca asteptam feedback de la celelalte fete care au comandat.
Voi include raspunsul lor in urmatorul comentariu.

Mad Hatter spunea...

Raspunsul Bay-online.com la emailul meu:
Dear Oana

Thank you for your email.

I am sorry for any inconvenience or disappointment caused to your readers. I explained to the customer that we have a fraud validation checking process in place and as their order flagged up as high risk we had to follow advice and void the order, incase the card was being used fraudulently. As we didn't know about your blog it then seemed strange to receive other orders from Romania, all looking for the same jacket. In cases where cloned cards are used, we send out the goods and then a month or two later the real card owner (who knows nothing about the order) can claim all money paid back.

Once again I am sorry that our system has meant that not all orders have been fulfilled, but as we are now very low of stock on this jacket I suggest perhaps you remove it from your site, therefore avoiding any further disappointment.

Kind regards

Ruth
www.bay-online.com

madis spunea...

nici comanda mea numai vine :) - aceasia problema se pare:

Dear Madalina

I am sorry to let you know your order was refunded and will not be able fulfilled as it was identified to us as "high risk".

I realise this may not be the case, but our safe payment gateway possibly couldn't obtain enough information for you as you paid with a non-UK credit card.
In cases such as this we have to take precautions so that we don't become victims of fraud.

Sorry again for any inconvenience caused.

Kind regards

Mad Hatter spunea...

Bleh, probabil aveam dreptate - site nou fara protocoale bine puse la punct. Personal sunt dezamagita.

madis spunea...

dar nu ma dau batuta( desi sunt dezamagita - vreau neaparat geaca aia - a devenit o provocare)- mai fac o incercare - va anunt dc functioneaza

Mad Hatter spunea...

Mai bine ii contactezi intai - este un formular aici http://www.bay-online.com/host.jsp?pg=contactus.jsp
si ii intrebi daca iti vor onora comanda, eventual pledezi pe ideea ca bla, nu au de ce sa se teama, doar e cardul tau. Sincer mi se pare mai mult decat frustrant deoarece Romania aparent nu o sa scape vreodata de stigmatul propriului nume.

madis spunea...

i-am contactat deja , mi-au oferit varianta - transfer bancar , mi-au dat toate datele unde pot face transferul ( tb sa ma interesez cat este comisionul, are cineva idee?)

Mad Hatter spunea...

Chiar nu stiu cat este comisionul pentru transfer bancar - probabil cei de la banca sunt mai informati :P
Oricum, felicitari pentru incapatanare :)

Brandy Shaloo spunea...

what a cool leather jacket! want to have it!

NevermindMyName spunea...

Hey, vroiam sa-ti spun ca o geaca asemanatoare se gaseste si la Reserved si e in jur de 200 Ron. Am cautat si poza, insa pe site-ul lor n-am gasit ceea ce am vazut eu in magazin...Ma rog, e ceva in genul: http://reserved.com/#/en/collection/product/5/M4065
Bye!

Mad Hatter spunea...

That is pretty cool, multumim pentru link! :)