luni, 28 iunie 2010

The Mad Hatter Is a Psychiatrist, Get It?


Hi!
Now, tell me what do you see in the upper image here?
Glumesc. Dar pe aceiasi tema, astazi am primit inca un email in care eram intrebata cum este sa fii psiholog si sa lucrezi intr-un spital. Accentul este, evident, pe cuvantul inca. Poate nu am fost suficient de clara cand am scris 'psychiatrist' in lateral. Sau poate romanii nu inteleg complet notiunile de psihiatru si psiholog. Astfel incat, one more for the win:
Psiholog devii dupa ce termini Facultatea de Psihologie, cu durata de 3 ani.
Psihiatru devii dupa ce iti alegi ca specialitate psihiatria, in urma unui examen dur de rezidentiat, dupa ce in prealabil ai absolvit Facultatea de Medicina Generala. Psihiatrii sunt doctori. Psihologii nu.
Activitatea psihiatrilor in spital nu are nimic in comun cu cea a psihologilor. Psihiatrii interneaza pacientii, le prescriu medicatie, le urmaresc evolutia, ii externeaza. Psihologii fac MMSE-uri (da, este o urma usoara de ironie aici, dar este o poveste atat de lunga incat nu are rost).
Pe scurt, pentru a evita o corespondenta inutila cu tinerii psihologi in devenire care ajung intamplator pe acest blog: buna, numele meu este Oana si sunt medic psihiatru. Restul este irelevant.

P.S: awesome book of the day: Survivor, by Chuck Palahniuk.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Lol. Ok, eu te intreb altceva : cum e sa fii psihiatru ? glumesc.
dupa lungi certuri cu mine am ajuns si la un cabinet de psiholog si psihiatru, asociati. Se pare ca, spre dezamagirea mea si aprecierea doctorului psihiatru, problema nu e/era una de domeniul lui, ci a psihologului. Oh well, am renuntat :))

Doris spunea...

am trecut azi pe la spitalul Obregia (sper ca nu am pocit numele) si era plin de studenti pe acolo, care mai de care mai atent la ce spunea nenea doctoru'...se anunta examene grele se pare :)

Mad Hatter spunea...

@Medeea: intreaba, intreaba :P
@Doris: in studentie la psihiatrie examenele sunt usoare pentru ca nimeni nu se asteapta sa vrei sa devii psihiatru :)